Ervaringen

Hieronder vindt u een overzicht van reacties van nabestaanden.
Wilt u zelf ook uw ervaring met mijn dienstverlening delen, dan kunt u onderstaand formulier invullen.Na in het recente verleden een minder prettige ervaring te hebben gehad met een uitvaartondernemer, voelde de samenwerking met Rainier als een verademing. Op een natuurlijke en integere wijze weet hij direct verbinding te leggen. Rainier is empathisch, maar tegelijkertijd ook snel in het regelen van zaken en vinden van de juiste antwoorden. Mede door zijn inbreng heeft het afscheid van mijn vader een persoonlijk karakter gekregen waar we, ondanks het verdriet, met trots op terugkijken. Dank je wel Rainier.
Rolf Collombon
__________________________________________________________________________________


Ik heb Rainier uitgenodigd een maand of twee voordat mijn moeder stierf. Hij was de laatste in een rij van vier uitvaartondernemingen die op mijn lijstje stond, die ik ook allemaal uitgebreid gesproken heb. 

Rainier was nog geen vijf minuten binnen of het was goed. Zijn verschijning, zijn actieve luisterhouding, humor en professionele kennis was uitstekend. We hebben het helemaal niet tot nauwelijks gehad over grafkisten en auto’s, maar over de situatie van mijn moeder, Schotland, mijn werk, zijn werk en het leven. Een gesprek van mens tot mens. Na het gesprek, ik denk een uur later, heb ik hem gebeld om te zeggen dat ik graag met hem de uitvaart wilde regelen voor mijn moeder. 

Daarna hebben we verschillende gesprekken gehad, hij heeft bij ons gegeten en uitgebreid met mijn moeder gesproken. Hij kwam met goede ideeën, wist perfect aan te voelen wat het voor uitvaart moest worden en stemde zich daar ook helemaal op af. 

Rainier is betrouwbaar, oprecht, kan goed luisteren, pikt heel snel op wat er moet gebeuren, welke sfeer gewenst is en blijft constant bereid om mee te denken en te helpen. 

Hij is goed bereikbaar en is en blijft zeer betrokken. Hij is correct in zijn handelen en weet van aanpakken. 
Rainier heeft een bijzondere plek gehad binnen het hele proces en dat is geweldig. 
Dank daarvoor.

Jasper Bielders
________________________________________


Wat veel verzekerden zich niet realiseren is dat een onpersoonlijke standaarduitvaart niet kan worden overgedaan. Persoonlijke betrokkenheid van de uitvaartondernemer vooraf, tijdens, alsmede na de uitvaart zijn uitermate belangrijk.

Onlangs heeft hij de uitvaart van mijn schoonbroer begeleid en wat waren we blij met zijn invulling; zakelijk, creatief en toch oprecht betrokken.
Daarbij hadden we ook slechts een natura polis bij een uitvaartverzekering als basis. We hebben de waarde van de polis contant laten uitkeren en dat als basisbudget gebruikt. Iedereen binnen de familie was exact op de hoogte van de kosten en de uiteindelijke factuur was dan ook geen onaangename verrassing. Voor ons als familie was het belangrijk dat het geen standaard uitvaart voor de standaard 'budget"polis was. We wilden een uitvaart waar de persoon en persoonlijkheid van onze dierbare in terug te herkennen was. In dat opzicht kijken we allen met veel voldoening terug op deze intens verdrietige gebeurtenis, die door Rainier zo professioneel is begeleid.

Marc Hermans
______________________________________

Lieve Rainier,
Wat ben ik blij jou te hebben leren kennen. Zonder jou was de crematie van Herman nooit zo bijzonder geworden. Door jouw inbreng hebben we ervaren wat er allemaal mogelijk is en hoe persoonlijk je een afscheid kan maken.
Het was natuurlijk al heel bijzonder dat je zelf met Herman nog kennis hebt kunnen maken waardoor het voor jou ook persoonlijker werd.
Voor Daniël, Pien, Anna Mae en mij was het alsof er een familielid bij was gekomen dat ons met raad en daad bijstond in deze moeilijke periode. We hebben ontzettend veel geweldige reacties gehad na de crematie en iedereen was onder de indruk over de manier waarop je de dienst hebt begeleid.
Ook je bezoekjes na de crematie hebben veel voor mij betekend en na mijn bezoek aan jouw zaak weet ik zeker dat ik daar nog eens naar toe kom, eventueel samen met de kinderen, want die willen je ook graag nog eens ontmoeten.

Gerda van Huet
_________________________________________

Een uitvaart regelen is een heel gedoe: veel keuzes, veel beslissingen, veel regelen. En dat allemaal in een tijd dat je eigenlijk vooral bezig bent met verdriet, gemis en afscheid. Rainier Vrouenraets is niet zomaar een uitvaartondernemer, hij is ook een begeleider in dit proces. Hij weet de balans te vinden tussen de noodzaak om snel te beslissen en de behoefte om in rust keuzes te maken; tussen het beste willen voor een mooi afscheid en een acceptabel budget; tussen een zakelijke benadering en warme, oprechte aandacht. Hij is gedreven, perfectionistisch en zeer dienstbaar, zonder daarin irritant te worden. Zijn houding ten opzichte van de overledene is altijd warm en respectvol, in woord en gebaar. Heel bijzonder vond ik zijn open houding naar onze kinderen van 11 en 13 die plotseling hun oma moesten missen. Geen vraag was hem te vreemd, hij legde alles goed uit en kwam met mooie suggesties om hen zelf mee te laten denken en doen in het afscheid. Een afscheid dat tot in de puntjes verzorgd was. Dit gun ik iedereen die een geliefde persoon moet missen.

Karin Gybels
___________________________________________

Beste Rainier
Langs deze weg nogmaals dank voor de empathische, vriendelijke en professionele wijze waarop de uitvaart van moeder werd geregeld. Enkele jaren geleden spraken wij elkaar over het mogelijke einde van haar leven. Dit einde heeft zij nog lang uitgesteld. De herinnering aan ons eerste gesprek was wel nog bij jou aanwezig, dat deed goed. Niet alleen het regelen van de uitvaart is als prettig ervaren, ook de dagen tussen haar overlijden en de begrafenis en de dagen na haar begrafenis was je op je eigen wijze en begripvol aanwezig. Hartelijk dank hiervoor. Alles wat je deed werd bovendien met eerbied gedaan; iets wat moeder verdiende..

Marijke Wijman
____________________________________________


Zijn persoonlijkheid die duidelijk en veerkrachtig is, voelde direct goed. Mijn eigen ideëen begreep hij goed en werden perfect aangevuld!

Els, Heerlen
__________________________________________


Diep verdriet was er toen mijn allerliefste man en maatje overleed. Op dat moeilijkste moment van mijn leven en tijdens de uren en dagen die daarop volgden, was Rainier er voortdurend met een liefdevolle betrokkenheid die ik nooit meer zal vergeten.
 
Jacoline, Wijnandsrade
____________________________________________

Beste Rainier

Overlijden is een trieste aangelegenheid, waarmee we helaas allen te maken krijgen. We zijn onder de indruk hoe jij ons ondersteund hebt bij de organisatie van het afscheid van onze moeder; op een hedendaagse wijze, maar ook met toewijding en waardigheid. Hartelijk dank daarvoor.

Berthe Litjens-Vincken
____________________________________________
 

Ervaringen

Cookie instellingen